Вторник, 07 Юни 2022

"Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра"- село Баня

Тази година, над 460 самодейци от 32 читалища са заявили участие в V-ия Национален фолклорен фестивал "Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра", който ще се проведе на 27 август 2022 г. в разложкото село Баня.

Поради изключителния интерес към фолклорната проява и големия брой подадени заявки за участие, организаторите - Кметство село Баня и НЧ "Просвета-1908", взеха решение да променят началния час на фестивала, за да може всички участници да се изявят.

Официалното откриване ще започне на 27 август 2022г. (събота), в 10:00 часа, на сцената на Старата българска (Римска) баня.
Конкурсната част ще се проведе в две части.
Първата част ще бъде от 10:00 до 13:30 часа, а втората част от 16:00 до 20:00 часа.
Гала вечер и награждаване - 20:30 часа.

Състави от общините - Сандански, Гърмен, Благоевград, Петрич, София, Горна Оряховица, Разлог, Симитли, Перник, Пазарджик, Пещера, Земен, Бобов дол, Банско, Кюстендил, Суворово, Павел баня, Дупница, Самоков и Борино ще свирят, пеят и играят пред "погледа" на Рила, Пирин и Родопи и ще огласят с песните си едно от най-красивите села в Разложката котловина.

В последната събота на месец август, село Баня ще бъде огласено от звуците на българските народни песни и разлюляно от традиционни български хора и танци.

Компетентно жури ще оценява изпълненията и ще отличи най-добрите!

Заповядайте на фестивал в Баня, за да чуете песните, танците и обичаите от цяла България!

Прочетена 571 пъти
Image

ОБЩИНА РАЗЛОГ

Официален уеб сайт
ОБЩИНА РАЗЛОГ © 2020 Всички права запазени.